HeidelbergCement i Norge

HeidelbergCement er en av verdens ledende produsenter av byggematerialer, som global markedsledende innen tilslag, og med ledende posisjoner innen sement, betong og andre nedstrømsaktiviteter. Konsernet har mer enn 44 900 ansatte i over 40 land.

Sementsekker.

Sement utvinnes med basis i kalkstein. Gjennom en industriell prosess hvor råvarene brennes får man et ferdig produkt. Blandet med sand, stein og vann får man betong. Så enkelt. Så effektivt.

Norcem er Norges eneste produsent av sement, med fabrikker i Brevik og Kjøpsvik.

Les mer

Ferdigbetong.

Betong er et nødvendig byggemateriale i de aller fleste bygg. Det meste av betongen leveres fersk på byggeplass, vi kaller det ferdigbetong. Betongen blir produsert på betongfabrikker i relativ kort avstand fra byggeplassen.

NorBetong er en av landets ledende leverandører av ferdigbetong til det norske byggemarkedet.

Les mer

Tilslag.

Pukk, sand og grus til bruk i betong eller asfalt kalles tilslag. Foruten disse bruksområdene brukes materialene til en rekke formål innen veibygging, grunnarbeid osv.

Våre selskaper NorStone og Norsk Stein er samlet sett den største produsenten av tilslag i Norge.

Les mer

Giv Brantenberg ny toppsjef i HeidelbergCement Northern Europe
Kraftig forbedret konkurranseevne for Kjøpsvik-sement
Brutale damer og super sement
19. desember 2016

Giv Brantenberg ny toppsjef i HeidelbergCement Northern Europe

Giv Brantenberg (46) overtar etter Gunnar Syvertsen som toppsjef i HeidelbergCement Northern Europe.
5. desember 2016

Kraftig forbedret konkurranseevne for Kjøpsvik-sement

Christina Masaveu ut fra Kjøpsvik. Sementskipet Christina Masaveu er lastet opp og går ut fra Kjøpsvik med sement til Norcems kunder.
CO2-utslippet fra produksjonen av Norcem Kjøpsvik Standard FA-sement er betydelig redusert.
5. desember 2016

Brutale damer og super sement

Betongelementer Follobanen.
Norcems sementleveranse til Norges største transportprosjekt Follobanen utgjør vår største kontrakt  noensinne. Daglig leverer vi solide 450 tonn sement til prosjektet.

Vårt bærekraftsarbeid

Pulsatilla Patens. Pulsatilla Patens er en liljeblomst som trives i kalkgrunn, for eksempel i omgivelsene rundt kalksteinsuttak.
Pulsatilla Patens er en liljeblomst som trives i kalkgrunn, for eksempel i omgivelsene rundt kalksteinsuttak.

Betong er verdens mest brukte byggemateriale - ikke uten grunn. Det er sterkt, effektivt og anvendelig. Betong er helt nødvendig for å bygge solid infrastruktur som skal stå imot tidens tann, år etter år. I HeidelbergCement tar vi miljø på alvor, og vi har i mange år jobbet målbevisst for å redusere negativ miljøbelastning. De negative miljømessige konsvensene er først og fremst knyttet til CO2-utslipp ved produksjon av sement, men det kan også være mer lokale forhold knyttet til uttak av mineraler, transport, eller andre utslipp knyttet til produksjon av våre produkter.

Les mer om vårt bærekraftsarbeid, vi håper du vil bli positivt overrasket!

Her er noen av våre leveranser

Gjennom våre selskaper leverer vi sement, betong og tilslag til store og små prosjekter. Her er noen av de vi er spesielt stolte av. Du kan filtrere ut prosjektene ved hjelp av søkefiltrene under.